Uitjes in December en Januari

In de afgelopen twee jaar hebben we er in de maanden December en Januari weinig op uit kunnen trekken. We moesten afstand van elkaar houden, er was een avondklok, bezoek brengen aan geliefden kon maar in beperkte mate en er was een lockdown.

Gelukkig ziet het er naar uit dat we in Nederland het ergste met betrekking tot corona hebben doorstaan. Er worden minder mensen ziek, en over het algemeen zijn mensen minder ziek van corona dan voorheen. Ook is de druk op de zorg enorm afgenomen, waardoor het er naar uit ziet dat we er in de wintermaanden weer op uit kunnen! Uiteraard kunnen we jullie een aantal leuke uitjes adviseren.

 

Royal Christmas Fair – Den Haag

Van 8 t/m 23 december vind je in het historische centrum van Den Haag een kerstmarkt die elke dag geopend is van 12:00 t/m 21:00. Bekijk de vele tientallen kersthuisjes, duizenden led-lichtjes, sfeervolle vuurtjes onder het genot van een glühwein of warme chocolademelk met slagroom. Er zijn regelmatig ook kinderactiviteiten, (kinder)koren en voorstellingen. Toegang is gratis!
Royalchristmasfair.nl

 

Kerstcircus – Rotterdam

In Ahoy Rotterdam viert Kerstcircus Ahoy zijn 50ste verjaardag.

Van 25 december t/m 1 januari zijn er bijna elke dag 2 circusshows te bezoeken om 11:30 en 15:30. Iedere show duurt 2,5 uur incl. pauze. Er zijn trapeze acts, jongleurs, acrobaten, motoren en shows met dieren. De circusartiesten komen uit verschillende landen van de wereld zoals Spanje, China, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, etc. Het circus wordt begeleid door een live orkest. Tickets zijn te koop vanaf € 32,95 per persoon.
Kerstcircus Ahoy

 

Winter Efteling – Kaatsheuvel

Van 14 november t/m 5 maart 2023 wordt pretpark de Efteling omgetoverd tot de Winter Efteling. Buiten de achtbanen die altijd geopend zijn (buitenachtbanen zijn geopend zolang het weer het toe laat) vind je er een schaatsbaan (schaatsen zijn hier te huur), winterse lekkernijen, vreugdevuren en parkshows. Een ticket kost € 46,- voor een volwassenen. Voor kinderen is deze prijs lager (afhankelijk van de leeftijd). Er zijn ook mogelijkheden om hier te overnachten.
Efteling.com

 

Schaatsbaan – Rotterdam

Een 400 meter lange schaatsbaan in een lichtgevende tunnel, een speciale ‘fun baan’ voor kinderen en een curling baan. En daarnaast zijn er geregeld evenementen, zoals een Silent Disco! Voor degenen die wel zouden willen schaatsen maar dit nog niet (goed) kunnen, is het ook mogelijk om schaatsles te krijgen van een van de docenten. Wil je liever alleen kijken? Dit kan onder het genot van een hapje en een drankje in de gezellige funbar.
De schaatsbaan is geopend van 26 november t/m 2 maart. Tickets zijn te koop vanaf € 7,50. Schaatsen zijn, indien je deze zelf niet hebt, te huur. Er is een verwarmd restaurant waar je - tussendoor of na het schaatsen - jezelf kunt opwarmen en kunt genieten van winterse snacks en drankjes.
SchaatsbaanRotterdam.nl

 

Schaatsbaan – Amsterdam

Kom lekker schaatsen, eten, drinken, (kerst)shoppen of gewoon voor de gezelligheid naar dé wintermarkt van Nederland. Ice Village Amsterdam is voor alle leeftijden gratis te bezoeken. Van woensdag 14 december t/m maandag 26 december 2022 vind je de meest originele kerstcadeaus op de wintermarkt bij de schaatsbaan op het Museumplein.

De schaatsbaan is iedere dag geopend t/m 5 februari 2023. Iedere donderdag- en zaterdagavond is hier een speciale ‘Silent Disco on Ice’ en kun je hier al dansend schaatsen of gezellig met een drankje langs te kant staan. Dit alles met het prachtige Rijksmuseum op de achtergrond!
Tickets zijn te koop vanaf € 7,50 en tegen meerprijs zijn er ook schaatsen te huur.
IceAmsterdam.nl

 

Wij wensen jullie ontzettend veel plezier de komende wintermaanden. Geniet ervan!